اما در کشور افغانستان به رغم حضور ۱۴ ساله نیروهای خارجی و در رأس آنها آمریکا که هزینههای بسیار زیادی در زمینه مبارزه با تروریسم، آموزش و تحصیل دانشآموزان صرف کرده است، هنوز فضا برای دانش آموزان جهت تفریح سالم و آموزش صحیح ندارند.
در همین راستا بسیاری از فعالان شبکههای اجتماعی در صفحات شخصی خود تصاویری را از بازیهای کودکانه با اسلحههای اسباب بازی منتشر کردهاند که جای بسی تأمل و نگرانی دارد.
در این تصاویر کودکان افغان با اسلحه بازی میکنند که نشان دهنده تاثیر جنگ جاری در این کشور بر بازی کودکان و آینده سازان این کشور است. از جمله دیگر تاثیراتی که جنگ بر بازی کودکان افغان داشته میتوان به تمایل آنها به خرید بازیهای کامپیوتری جنگی اشاره کرد.
این در حالی است که بسیاری از والدین این کودکان نسبت به وضعیت موجود و سرگرمی همیشگی کودکانشان با بازیهای کامپیوتری جنگی راضی نبوده و به دنبال این هستند که این عادت آنها را ترک بدهند.
بنا بر گزارش برخی منابع خبری، تعدادی از کارشناسان آموزش و پرورش کودکان معتقدند بازیهای جنگی مستقیماً تاثیر منفی بر کودکان دارد و آنها را به پرخاشگری و ستیزه جویی تشویق میکند.
این کارشناسان با اشاره به تاثیراتی که جنگ بر سلامت کودکان میگذارد، اظهار داشتند: یک کودک قربانی جنگ، علاوه بر از دست دادن سلامت جسمی، وضعیت روانی و اجتماعی خود را نیز در خطر میبیند.
فراموش نکنیم، کودکان مناطق جنگ زده با اسباب بازیهایی که بیشتر آنها سلاحهای جنگی هستند، امروز در حال تکرار همان صحنههایی هستند که دیروز شاهد آن بودند و انتشار برخی تصاویر دردناک از سوی گروهک داعش در سطح اینترنت، به مراتب کار را سختتر کرده است
«ادریس» بینایی یک چشم خود را از دست داد
«ادریس» یکی از همین کودکان افغان است که بینایی یک چشم خود را از دست داد. نه در انفجار که در جریان بازی با تفنگچه، اسباب بازی پرطرفدار کودکان در افغانستان. البته او باز هم خوششانس بوده چون پزشکان گفتهاند که دوباره بینایی خود را به دست میآورد.
فروش اسلحه اسباببازی در افغانستان ممنوع شد
وزارت کشور افغانستان گفته که پس از این فروش سلاحهای پلاستیکی و اسباببازیهایی که قابلیت آسیب رساندن داشته باشند، در این کشور ممنوع است.
«صدیق صدیقی» سخنگوی وزارت داخله افغانستان در یک نشست خبری گفت که به تمام نیروهای امنیتی اعلام شده که از فروش این گونه اسباببازیها در این کشور جلوگیری کنند.
به گفته او قرار است در همکاری با وزارت تجارت و اتاق تجارت افغانستان از ورود اسلحه پلاستیکی و سایر اسباببازیهای خطرناک به این کشور جلوگیری شود.
سخنگوی وزارت کشور افغانستان از خانوادههای افغان نیز خواست تا در جلوگیری از فروش و استفاده از اسلحه پلاستیکی به پلیس کمک کنند.